Поговоримо про топовий ювелірний тренд 2017 року. Цей тренд вічний і при цьому символізує юність і свіжість. Яскраві бутони і найніжніші пелюстки ...

Квітковий мотив залишається універсальним протягом століть! Найвідоміші ювелірні будинки сучасності випускають колекції, в яких квіти виконують головну роль: полонять, служать еліксиром натхнення, виривають з буденності в світ любові і мистецтва!
Дійсно, квіти як топовий тренд весна-лето 2017 є улюбленою темою для найвідоміших ювелірних будинків.
Дійсно, культовий модний будинок - Dior використовує квіти в своїх виробах зовсім не випадково. Цьому є причина, яка криється в біографії самого Крістіана Діора. Його мати мала фамільну віллу, де розводила в саду найрізноманітніші квіти. Юний Діор теж займався садівництвом, тому з дитячих років перейнявся трепетною любов'ю до квітів.
Заворожлива колекція Rose Dior Pré Catelan (названа в честь знаменитого парижського ботанічного саду) з її ювелірними квітами, схожа на миттєво застиглий букет троянд, - це данина поваги улюбленій квітці Крістіана Діора.
У створенні поетичної і чуттєвої колекції Rose Dior Pré Catelan брали участь кращі паризькі ювеліри. Кільця-троянди з червоними, білими і рожевими коралами, блакитним халцедоном, кварцом, оніксом і аметистом виглядають розкішно і ніжно одночасно.
Деталі деяких виробів заслуговують окремої розмови. Наприклад, збираюча мед бджола в дорогоцінної оправі або діамант, який схожий на блискучу краплю роси, застиглу на стеблині. Ці сюжети, підглянуті у природи, надають виробами колекції індивідуальний характер.
Чарівно виглядає комплект прикрас з трояндою з рожевого кварцу. Кріплення кулонніка зроблено у формі листочка троянди, інкрустованого діамантом. Ободок кільця, на якому розташовується троянда, зроблений не класично-круглим, а в формі стебла-гілочки, з характерними вигинами і навіть шипами (щоправда, не гострими). Швензи сережок ховаються за листком троянди на одній сережціі та за маленькою золотою бджілкою - на інший. Така асиметрія виглядає чарівно і грайливо.
Також є подібні сережки з пелюсткою і бджолою, але без квітів, зроблені в білому і в рожевому золоті - для любителів мінімалізму.
Інша колекція, пов'язана з трояндами - Rose Dior Bagatelle отримала свою назву на честь розарію парку Bagatelle в Парижі, де цвітуть 10 000 трояндових кущів 1200 різновидів. Ця романтична квітка стала джерелом натхнення і для дизайнера Вікторії де Кастеллани, яка створила колекцію посипаних дорогоцінними каменями троянд. Її творіння прикрашають білі і різнокольорові діаманти.
Зкоханість ювелірів до теми квітів почалась задовго до 2017 року. Діор продовжує улюблену  традицію. Квітучий тренд хвилював дизайнерів у всі часи. Наприклад, відомі прикраси
Frey Wille.
Австрійський ювелірний бренд Frey Wille завоював серця прихильниць своїми вишуканими художніми прикрасами з дорогоцінної емаллю. Особливе місце у виробах Frey Wille займає квітковий мотив. Він розкривається відразу в трьох колекціях "Квітковий симфонії". Це FirstLove, присвячена першим романтичним почуттям, Bouqet of Dreams, в якій Ви бачите повітряні півонії пастельних тонів в стилі бароко і Impressionistlovers, покликана передати флер паризької весни.
Крім цього, одою квітам у виконанні австрійського бренду є колекція присвячена творчості імпресіоніста Клода Моне. Червоні та оранжеві хризантеми, бузково-блакитні іриси і латаття, які Моне зобразив у своїх найзнаменитіших роботах.
Наприклад, браслет «Дива» з колекції «Hommage à Claude Monet». Широка лита форма - класика браслетів Frey Wille знайшла своє застосування і тут. Як кажуть самі творці, особливо стильно виглядає, коли жінка одягає відразу кілька литих браслетів різної ширини. Модель «Дива» покрита емаллю, стилізованої під квіти, які малював в етюдах Моне - латаття різних відтінків, що відтіняють синім кольором ставка.
Цікаво, що на створення ювелірного годинника "Олена" Frey Wille надихнув образо героїні давньогрецької міфології, Олени Троянської. Вона відома як найпрекрасніша з жінок, символ надзвичайної краси, чистоти і грації. Циферблат виконаний з перламутру і оточений візерунком з дорогоцінної емалі, який обрамлений гармонійним квітковим силуетом. Модні критики зійшлися в думці, що годинник «Олена» став втіленням жіночого начала і квітучою привабливості прекрасної половини людства.                             
Пишність весняної природи, чисті і ніжні кольори, сонячні безтурботні дні, перше романтичне почуття, імпресіоністичні мазки ... Здається, Frey Wille і справді змогли передати ці враження в дорогоцінної емалі і золоті!
Серед актуальних напрямків 2017 року - квіти, виконані в реалістичній манері, без декоративного спотворення природних форм. А також об'ємні квіткові кільця, які стали настільки популярні саме завдяки Dior.
Що сказати!? Для ювелірів квіти є невичерпним джерелом натхнення, за допомогою яких вони висловлюють радість і печаль, крихкість і силу.
Як говорив Крістіан Діор: «Квіти - це найдосконаліші божественні творіння, поступаються за красою тільки жінкам»!